plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mliečna ryža s čokoládou

Mliečnu ryžu moje deti milujú a priznám sa, že z času na čas si na nej tiež rada zamaškrtím. Keďže ju väčšinou kupujem v obchode, rozhodla som sa, že tentokrát ju vyskúšam pripraviť doma podľa tohoto skvelého receptu. A aký bol výsledok? Po dobrote sa len tak zaprášilo, len čo som som ju naložila do pohárov. Odteraz ju budem určite robievať častejšie.

Potrebujeme:

150 g ryže

200 ml vody

500 ml mlieka

Štipka soli

3 lyžice kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

20 g masla

50 g horkej čokolády

Postup:

Do hrnca dáme ryžu a zalejeme vodou tak, aby hladina vody siahala cca 0,5 cm nad ryžu. Keď sa ryža začne variť, pridáme cukor, mlieko, maslo a soľ. Dôkladne premiešame a varíme, pokiaľ ryža nie je mäkká. Keď je ryža hotová, zložíme z ohňa a necháme cca 10 minút vychladnúť.

Ryžovú hmotu rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Do pohárov vrstvíme bielu a hnedú ryžu. Ozdobíme jahodami, prípadne iným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

zdroj: citromhab

Najlepšie recepty na dnes