Fantastický nápad od mojej kamarátky, kaderníčky Mirky. Vyskúšala som ho minulú nedeľu na obed a mal obrovský úspech. Úžasne šťavnaté a chutné špeciálne rezne pre celú rodinu. Rezne sú z mletého mäsa (namlela som si doma a nie celkom najemno) a vďaka Nive a údenému syru sú absolútne dokonalé a netreba ich už žiadno dochucovať.
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa
80 g Nivy
100 ml kyslého mlieka
1 lyžica pikantnej horčice
1 lyžička sušenej sladkej papriky
Údený syr nastrúhaný najemno
soľ – opatrne
korenie
na obalenie:
vajce
hladká múka
strúhanka
tuk na vyprážanie
Postup:
Mäso si namelieme a poriadne premiešame so všetkými surovinami. Je dobré to urobiť najmenej dve hodiny dopredu a nechať uležať. Odporúčam do zmesi pridať aj trochu najemno nastrúhaného údeného syra, dodá tomu ešte lepšiu chuť.
Potom tvoríme ploché rezne a obalíme v trojobale. Smažíme z oboch strán. Podávame so zemiakmi a zeleninou. Podľa mňa sú to najšťavnatejšie rezne, aké sa dajú pripraviť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)