plny-hrniec_transparent_negativ.png

150 g syra len nastrúham na mleté mäso, zrolujem a nakrájam: Zabudnite na fašírky, toto je najväčšia DELIKATESA z mletého mäsa!

Máme pre vás originálny recept z youtube, ktorý je skvelou alternatívou ku klasickým fašírkam.

Mleté mäso naplníte syrovou plnkou, stočíte, nakrájate, obalíte v cestíčku a vysmážate.

Chutí fantasticky!

 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

150 g syra

1 vajce

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

olej

Na cestíčko:

 

 

250 ml mlieka

2 vajcia

10 PL hladkej múky

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Do misy si vložíme mleté mäso.

Ošúpeme si cibuľu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu.

 

 

Do misy rozklepneme vajce, osolíme, okoreníme a dobre rukou premiešame.

Pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou, nanesieme na ňu mäso a vyformujeme do obdĺžnikovej placky.

Na tú si na hrubom strúhadle nastrúhame syr a stočíme do rolády.

 

 

Zabalíme ju do potravinárskej fólie.

Odložíme do mrazničky na 3 – 4 hodiny. 

 

 

Cestíčko si pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a dobre metličkou vymiešame.

Pridáme múku a vypracujeme redšie cesto.

Vyberieme si z mrazničky roládu, odstránime fóliu a nakrájame ju na hrubšie plátky (asi 1 cm široké).

 

 

Každý kúsok mäsovej rolky obalíme v cestíčku.

Vysmážame z oboch strán na miernom ohni prikryté pokrievkou.

 

 

Výsledok.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes