plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte mleté mäso s bielym jogurtom a máte základ na výborný obed: Zabudnite na fašírky a pripravte si toto!

Namiesto klasických fašírok vyskúšajte tentokrát zmiešať mleté mäso s bielym jogurtom a pridajte tieto suroviny podľa receptu z youtube. Budete nadšení!

Potrebujeme:

250 g bieleho jogurtu (alebo kefíru)

250 g mletého mäsa

1 cibuľu

1 vajce

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL kypriaceho prášku do pečiva

4 – 5 PL hladkej múky

rastlinný olej

Na omáčku:

100 g bieleho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

bylinky, soľ a koreniny podľa chuti

Postup:

Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme biely jogurt alebo kefír a vajíčko. 

Pridáme prášok do pečiva, soľ a čierne korenie podľa chuti.

Cesnak si prelisujeme a takisto pridáme do mäsovej hmoty. 

Cibuľu si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, potom pridáme k ostatným surovinám. 

Dôkladne premiešame. 

 

Do tejto hmoty postupne zapracujeme múku. 

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pomocou lyžice ukladáme kôpky mäsovej hmoty vedľa seba.

Vyformujeme, vysmážame dozlatista asi 2 minúty, potom otočíme a prikryjeme pokrievkou.

Vyberieme a ukladáme na papierovú utierku.

Podávame napríklad so zemiakovou prílohou alebo len tak ako občerstvenie s omáčkou, ktorú si pripravíme z bieleho jogurtu, cesnaku, soli, korenín a byliniek podľa chuti. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes