plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mleté mäso pečené na cibuľovom lôžku: Výborný obed pre celú rodinu!

Výborný recept na obed pre celú rodinu. Žiadne vyprážanie a fantastická chuť zaručená.

Recept sme našli na youtube.

Postup:

Cibuľa (asi 3-4 kusy)

600 g mletého mäsa

Soľ

Čierne korenie

zmes talianskych bylín

Náplň:

2 vajcia

90 g taveného syra

Soľ

Paradajka

Čierne korenie

1 polievková lyžica majonézy

Postup:

Najskôr si pripravíme cibuľu – ošúpeme ju a nakrájame na polkrúžky.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

V miske si pripravíme mleté mäso.

Ochutíme ho soľou, korením, talianskymi bylinkami a dobre premiešame.

Cibuľu preložíme na plech a ochutíme zľahka soľou a korením.

Z mletého mäsa formujeme navlhčenými rukami fašírky – v strede urobíme priehlbinku na náplň.

Fašírky ukladáme na cibuľu.

Nakoniec si prirpavíme náplň:

Vajcia uvaríme natvrdo.

Uvarené vajcia očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Pridáme syr, nakrájanú paradajku, majonézu a ochutíme soľou a korením.

Pečieme 30 minút pri 190°C.

Podávame so šalátom z uvarenej červenej repy, nastrúhanej mrkvy a čínskej kapusty.

Prípadne podávame so zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes