Výborný recept na obed pre celú rodinu. Žiadne vyprážanie a fantastická chuť zaručená.
Recept sme našli na youtube.
Postup:
Cibuľa (asi 3-4 kusy)
600 g mletého mäsa
Soľ
Čierne korenie
zmes talianskych bylín
Náplň:
2 vajcia
90 g taveného syra
Soľ
Paradajka
Čierne korenie
1 polievková lyžica majonézy
Postup:
Najskôr si pripravíme cibuľu – ošúpeme ju a nakrájame na polkrúžky.
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
V miske si pripravíme mleté mäso.
Ochutíme ho soľou, korením, talianskymi bylinkami a dobre premiešame.
Cibuľu preložíme na plech a ochutíme zľahka soľou a korením.
Z mletého mäsa formujeme navlhčenými rukami fašírky – v strede urobíme priehlbinku na náplň.
Fašírky ukladáme na cibuľu.
Nakoniec si prirpavíme náplň:
Vajcia uvaríme natvrdo.
Uvarené vajcia očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Pridáme syr, nakrájanú paradajku, majonézu a ochutíme soľou a korením.
Pečieme 30 minút pri 190°C.
Podávame so šalátom z uvarenej červenej repy, nastrúhanej mrkvy a čínskej kapusty.
Prípadne podávame so zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: