Obložené zemiaky s mletým mäsom, kyslou smotanou a syrom: Potrebujete LEN 5 zemiakov, 400 g mletého mäsa, 5 lyžíc smotany, paradajky, syr a korenie!

Vynikajúce obložené zemiaky s mäsom a paradajkami.

Je to výdatné, rýchle a originálne jedlo.

 

 

Dokonalé trio, ktoré nikto neodmietne a ešte bude pýtať duplu!

Zemiaky pripravené podľa tohto receptu môžete podávať napríklad so šalátom z čerstvej zeleniny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4-5 veľkých zemiakov

2 stredne veľké paradajky

300 – 400 g mletého mäsa

5 lyžíc kyslej smotany

soľ

mleté čierne korenie

paprika (alebo iné korenie) podľa chuti

voliteľné:

 

 

ľubovolný syr

paradajky

Postup:

Zemiaky očistite.

 

 

Nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm.

Varte ich v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.

Zlejte vodu a nechajte mierne vychladnúť.

 

 

Potom ich porozkladajte na plech vymastený olejom.

Pripravte smotanovú omáčku:

Kyslú smotanu zmiešajte so soľou, mletým čiernym korením, sladkou paprikou (alebo iným obľúbeným korením).

 

 

Hotovou omáčkou potrite zemiaky.

Paradajky nakrájajte na kruhy (ak sú veľké, nakrájajte na polmesiačiky) a položte ich na zemiakový podklad.

Zvlášť som si môžete nachystať 1 paradajku, ktorú položíte na vrch.

 

 

Do mletého mäsa pridajte soľ, mleté ​​čierne korenie a iné korenie podľa chuti.

Dobre premiešajte.

Z mletého mäsa vytvarujte guľôčky.

Potom ich mierne sploštite a položte na povrch paradajkových plátkov.

 

 

Vložte plech do predhriatej rúry na 180 ° C.

Pečte 30 – 35 minút.

Potom vyberte z rúry a posypte každý kus strúhaným syrom.

 

 

Pečieme ďalších 15 minút, aby sa syr rozpustil a zhnedol.

Servírujte a vychutnávajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn