Upečte si takto cibuľu a mleté mäso: Výsledok urobí radosť celej rodine!

Originálny a veľmi chutný recept na zapekané mleté mäso s cibuľou.

Mleté mäso som už pripravoval na nespočetne veľa spôsobov, ale tento mi rozhodne učaroval.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Z Fatmovej kuchyne na zapekané mleté mäso s cibuľou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g mletého hovädzieho mäsa

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 ČL kajenského korenia

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL soli

2 veľké cibule

20 g masla

Na zemiakovú kašu:

2 stredne veľké zemiaky

15 g masla

3 PL syra

1 ČL soli

Na omáčku:

1 PL paradajkového pretlaku

200 ml vody

Postup:

Do hlbokej misy pridáme mleté mäso.

 

 

Pridáme nastrúhanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, kajenské korenie, čierne korenie, soľ.

Rukou zamiešame.

Mäsovú zmes na fašírky rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Vytvarujeme ich.

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky a rozložíme na plech.

Na vrch položíme fašírky, kúsky masla.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 20-25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Do čistej misky pridáme uvarené nakrájané zemiaky.

Pridáme maslo, nastrúhaný syr a roztlačíme ich na pyré.

Pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Zemiakovú kašu naplníme do cukrárskeho vrecka.

Do misky pridáme pretlak, horúcu vodu.

Lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Na fašírky vytlačíme zemiakovú kašu a zalejeme omáčkou.

Na vrch nasypeme nastrúhaný syr.

Dáme piecť do rúry na 25-30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Pečenú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay