Vynikajúci obed z mletého mäsa, zemiakov a jednoduchej omáčky. Už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť na obed.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
350 g mletého mäsa
350 g zemiakov
1 cibuľu
1 lyžičku soli (alebo podľa chuti)
½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia (alebo chuti)
1 lyžička sušených bylín
Olej na pečenie
Na omáčku:
100 g kyslej smotany
1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku
75 ml vody
Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
Ostatné: čerstvá zelená – na servírovanie
Postup:
Pripravte mäso: cibuľu a zemiaky nastrúhajte s veľkým strúhaním. Zmiešajte v hlbokej mise.
Pridajte mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a sušené bylinky. Dobre premiešajte.
Navlhčte si ruky vodou a vytvarujte hrubšie placky.
Opečte v malom množstve horúceho oleja na vysokej teplote po oboch stranách, kým nie sú dostatočne prepečené. Preneste ich na tanier.
Po vyprážaní všetkých kúskov zotrite zvyšky oleja z panvice pomocou papierových utierok. Potom na panvicu opäť preložte mäso.
Pripravte omáčku: Kyslá smotana, paradajková pasta, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a voda sa premiešajú v miske. Dobre premiešajte.
Nalejte omáčku do panvice.
Opečte v omáčke po dobu 15 minút pri miernom ohni pod pokrievkou.
Odstráňte z tepla a podľa potreby posypte nasekanou zelenou.
Podávajte so zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)