Vynikajúce jedlo pre celú rodinu z jednej misy.
Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a pritom sýty a chutný.
Prekladané mleté mäso so zemiakmi a cesnakom je fantastické riešenie na rýchly a chutný obed.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
3 paradajky
1 cibuľu
soľ
červenú papriku
550 g mletého mäsa
120 g tvrdého syra
2-3 strúčiky cesnaku
talianske bylinky
čierne korenie
Postup:
Najskôr si očistíme cibuľu aj cesnak.
Cibuľu spolu s cesnakom vložte do mixéra.
Poriadne rozmixujte.
Následne s touto zmesou zmiešajte mäso.
Pridajte soľ, červenú papriku, čierne korenie a talianske bylinky.
Ak chcete, môžete aj iné koreniny alebo bylinky.
Rukou poriadne zmes premiešajte.
Vytvorte z hmoty guľôčky.
Zemiaky ošúpte.
Nakrájajte ich na plátky hrubé cca 1 cm.
Pri krájaní môžete použiť rôzne ozdobné krájače.
Teraz začnite ukladať suroviny na plech v nasledujúcom poradí.
Medzi dva zemiaky vložte jednu fašírku a stlačte.
Takto pripravené ich ukladajte do kruhu.
Takto uložené a pripravené zemiaky s mäsom teraz polejte rozmixovanými paradajkami.
A nakoniec posypte strúhaným syrom.
Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)