Všetky zelené vňate a listová zelenina, ktoré na jar vyrastú, majú dôležité terapeutické účinky na naše zdravie.
Šalát, špenát, šťaveľ, žihľava a púpava pomáhajú čistiť telo od toxínov a nesmieme zabúdať ani na cibuľu a cesnak!
Podľa portálu lataifas má práve mladý cesnak priaznivý vplyv na imunitný a kardiovaskulárny systém.
Mladý cesnak je napríklad nevyhnutnou zložkou stravy mníchov, ktorí poznajú liečivú silu tejto rastliny a využívajú ju počas celej sezóny.
Je bohatý na železo a preto sa jeho konzumácia odporúča pri anémii.
Okrem toho chráni organizmus pred infekciami a má antibakteriálne účinky.
Konzumácia mladého cesnaku tiež vytvára pomyselný štít pred kardiovaskulárnymi chorobami.
Reguluje krvný tlak, chráni kardiovaskulárny systém.
Pôsobí ako prevencia pred mŕtvicou, pretože pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi.
Taktiež ide o prevenciu rakoviny.
Zelený cesnak má okrem vyššie spomenutých aj mnoho ďalších liečivých vlastností:
-pôsobí protizápalovo
-stimuluje imunitný systém
-zlepšuje trávenie
-pomáha čistiť krv a pľúca
Šalát, ktorý naštartuje vaše zdravie
Najjednoduchší spôsob, ako konzumovať mladý cesnak, je vo forme šalátu.
Nakrájajte ho nadrobno a spolu s nasekaným petržlenom a kôprom.
Použite ho napríklad do uhorkového šalátu.
Takýto šalát môže pomôcť pri prevencii liečby respiračných a kardiovaskulárnych chorôb.
Pomôže aj pri reumatických ťažkostiach a pri problémoch s krvou.
Prajeme veľa zdravia!