RECEPT na mladé zemiaky z rúry: Perfektne chrumkavé a lahodné vďaka tomuto postupu, tromfnú aj vyprážané hranolky!

Vynikajúci recept na chrumkavé mladé zemiaky, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutia zakaždým vynikajúco. 

Vynikajúci recept na chrumkavé mladé zemiaky, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutia zakaždým vynikajúco. Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Mladé zemiaky (v tomto videu sa použilo asi pol kg)

Soľ, korenie

Olej asi 50-60 ml

Mletá sladká paprika

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kajenské korenie (môže byť mierne korenené mleté ​​korenie)

3 strúčiky cesnaku

Rozmarín

Nakrájanú pažítku

Postup:

Mladé zemiaky umyjeme a nakrájame na štvrtinky – nešúpeme.

Vodu dáme variť so soľou.

Keď voda zovrie, pridáme zemiaky a necháme variť 10 minút.

Potom scedíme a prepláchneme studenou vodu.

V miske zmiešame všetky prísady na marinádu – koreniny, bylinky a olej.

Dobre premiešame.

Pridáme do hrnca k zemiakom a zamiešame.

Preložíme do zapekacej misy.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Pečieme 20 minút, potom premiešame a pečieme ešte ďalších 20 minút.

Podávame s nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)