plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mladé zemiaky pečené na panvici

Mladé zemiaky jednoducho milujem na všetky spôsoby. Vyskúšajte skvelý tip, ako ich pripraviť dochrumkava aj bez pečenia či vyprážania. Sú fantastické! :-)

Mladé zemiaky jednoducho milujem na všetky spôsoby. Vyskúšajte skvelý tip, ako ich pripraviť dochrumkava aj bez pečenia či vyprážania. Tento recept si zamilujete.

Potrebujeme:

1 kg mladých zemiakov

1 vetvičku rozmarínu

500 ml kuracieho vývaru

2 lyžice olivového oleja

2 lyžice masla

½ lyžice soli

Pažítku alebo zelenú cibuľku

1 lyžičku rasce

Postup:

Zemiaky umyjeme a vložíme do  väčšej teflónovej panvice. Pridáme rascu, soľ, rozmarín, olej, maslo a zalejeme vývarom tak, aby boli zemiaky zaliate do ¾.

d76f688b7ec2a458270abb8baee943a6_view_l

Zemiaky preložíme na plameň a privedieme do varu. Prikryjeme a necháme variť 15-20 minút. Potom zemiaky zložíme z plameňa a dnom šálky každý mierne roztlačíme.

2c965a7f367db080432717238b3fffc0_view_l

Panvicu potom vrátime na plameň a varíme bez pokrievky, kým sa kvapalina neodparí. Potom zemiaky obrátime na druhú stranu a varíme ešte 4-5 minút, kým nezískajú zlatistý nádych.

Panvicu zložíme z ohňa a necháme 5 minút odstáť. Zemiaky posypeme petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo cibuľkou.

Podávame ako prílohu, ale vynikajúce sú aj ako hlavné jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes