plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nové zemiaky NEVARÍM, NEPEČIEM, ale pripravujem na panvici za 3 MINÚTY: Najlepšia príloha (nielen) k slávnostnému jedlu!

Unikátne do zlatista opečené mladé zemiaky, ktoré budete jesť priamo z panvice.

 

 

Takýto fantastický pokrm budete konzumovať aj samotný, nebudete mať potrebu k nemu nič pridávať.

Jednoduchý recept na dokonalé opečené mladé zemiaky z portálu oddaszfartucha.

Nové zemiaky majú tenkú šupku, ktorá sa dá jesť, a jemnú, maslovú chuť. Nové zemiaky sú dobrým zdrojom niekoľkých živín, vrátane:

Vitamín C: dôležitého živina pre imunitný systém. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 25 % dennej odporúčanej hodnoty vitamínu C.

Draslík: sú tiež dobrým zdrojom draslíka, minerálu ktorý pomáha regulovať krvný tlak. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 10 % dennej odporúčanej hodnoty draslíka.

Vláknina: Nové zemiaky sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 5 % dennej odporúčanej hodnoty vlákniny.

Vitamín B6:  vitamín, ktorý je dôležitý pre metabolizmus bielkovín. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 20 % dennej odporúčanej hodnoty vitamínu B6.

Nové zemiaky sú tiež dobrým zdrojom ďalších živín, vrátane horčíka, fosforu a železa. Nové zemiaky sú všestranná potravina, ktorú možno pripraviť rôznymi spôsobmi. Môžu sa piecť, variť, dusiť alebo grilovať. Sú chutným a zdravým prídavkom k akémukoľvek jedlu.

Na recept potrebujeme:

1 kg mladých zemiakov

zväzok kôpru

2 strúčiky cesnaku

malý zväzok kôpru

1 PL masla

štipku mletej červenej papriky

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky vložíme do misky a zalejeme vodou. Potom zemiaky vložíme na panvicu.

Nalejeme vodu a dochutíme soľou.

 

Pridáme kôpor aj so stonkou.

Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

Keď sú zemiaky uvarené, scedíme vodu a odstránime kôpor.

Potom zemiaky v panvici položíme späť na sporák a varíme na miernom ohni.

Na tvrdej podložke na drobno nakrájame cesnak. Nasekáme kôpor.

K zemiakom pridáme maslo a smažíme do zlatista.

Ochutíme soľou a čiernym korením.

Keď zemiaky zhnednú, pridáme cesnak.

 

 

Jemne premiešame a posypeme mletou paprikou.

Pridáme ešte maslo a premiešame, aby zemiaky neprihoreli.

Na záver ešte posypeme zemiaky kôprom.

Naposledy zamiešame a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes