plny-hrniec_transparent_negativ.png

V lete nerobím ťažké majonézové šaláty, každý pýta k rezňom len toto: Mladá cuketa v omáčke s kyslou smotanou – úžasná chuť!

Srbská cuketa je rýchly spôsob, ako pripraviť obľúbenú letnú ingredienciu novým spôsobom. Len 30 minút - toľko času potrebujete, kým je jedlo pripravené. Cuketa je fantasticky chutná, lahodná a so smotanou chutí naozaj božsky. 

Srbská cuketa je rýchly spôsob, ako pripraviť obľúbenú letnú ingredienciu novým spôsobom. Len 30 minút – toľko času potrebujete, kým je jedlo pripravené. Cuketa je fantasticky chutná, lahodná a so smotanou chutí naozaj božsky. 

Potrebujeme:

cuketa 800 g
Kyslá smotana 200 g
Vajcia 1 kus
Pšeničná múka hladká 1 polievková lyžica 
Slnečnicový olej 3 polievkové lyžice. l.
soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
paprika podľa chuti
kôpor 0,5 lyžice
voda 100 ml
cesnak 2 strúčiky
oregano 0,5 lyžičky
Sušená bazalka 0,5 lyžičky

Postup:

V miske premiešajte slnečnicový olej so suchými bylinkami, paprikou, soľou a korením.

Na plátky nakrájanú cuketu vložíme do bylinkového oleja tak, aby sa všetky prísady dobre premiešali so zeleninou. Opečieme na panvici, alebo v rúre 15 minút na 200 stupňov.

cuketa v kyslej smotane

Kyslá smotana sa zmieša s jemne nakrájaným kôprom, nasekaným cesnakom. Pridajte vajce, múku, zalejeme vodou.

cuketa v kyslej smotane

Upečenú cuketu dajte na panvicu, pridajte k nej kyslú smotanovú omáčku, soľ podľa chuti. Priveďte do varu, nezabudnite miešať. Odstráňte z tepla a podávajte.

cuketa v kyslej smotane

Je to dokonalé teplé občerstvenie, alebo teplá príloha k mäsu.

Najlepšie recepty na dnes