Srbská cuketa je rýchly spôsob, ako pripraviť obľúbenú letnú ingredienciu novým spôsobom. Len 30 minút – toľko času potrebujete, kým je jedlo pripravené. Cuketa je fantasticky chutná, lahodná a so smotanou chutí naozaj božsky.
Potrebujeme:
- cuketa 800 g
- Kyslá smotana 200 g
- Vajcia 1 kus
- Pšeničná múka hladká 1 polievková lyžica
- Slnečnicový olej 3 polievkové lyžice. l.
- soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- paprika podľa chuti
- kôpor 0,5 lyžice
- voda 100 ml
- cesnak 2 strúčiky
- oregano 0,5 lyžičky
- Sušená bazalka 0,5 lyžičky
Postup:
V miske premiešajte slnečnicový olej so suchými bylinkami, paprikou, soľou a korením.
Na plátky nakrájanú cuketu vložíme do bylinkového oleja tak, aby sa všetky prísady dobre premiešali so zeleninou. Opečieme na panvici, alebo v rúre 15 minút na 200 stupňov.
Kyslá smotana sa zmieša s jemne nakrájaným kôprom, nasekaným cesnakom. Pridajte vajce, múku, zalejeme vodou.
Upečenú cuketu dajte na panvicu, pridajte k nej kyslú smotanovú omáčku, soľ podľa chuti. Priveďte do varu, nezabudnite miešať. Odstráňte z tepla a podávajte.
Je to dokonalé teplé občerstvenie, alebo teplá príloha k mäsu.