Minútové cestoviny „Alfredo“ – smotana, syr a cesnak: Tú omáčku by sme jedli aj o polnoci, iné cestoviny už nikto nepýta!

2518 0

Vynikajúce omáčky s omáčkou Alfredo – 15 minútový obed s vynikajúcou chuťou.

Potrebujeme:

1 bal. cestovín (ja som použila široké rezance)

1 šálka maslo (1 šálka = 100 ml)

1,5 šálka šľahačka (33%)

Podla chuti korenie, soľ

1 šálka syr tvrdý strúhaný (

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3/4 šálky syr parmezán strúhaný

podla chuti cesnak sušený

1 strúčik cesnak čerstvý prelisovaný

Voliteľné: šunka, 1 kus kuracích pŕs

Postup:

Ak chcete cestoviny aj s kuracím mäsom, to si najskôr nakrájame na kocky a opečieme na panvici s trochou oleja dozlatista. Dáme bokom.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Vo veľkej panvici si na slabšom ohni rozpustíme maslo spolu so šľahačkou, pridáme cesnak, soľ, korenie a keď začne zmes bublať, prisypeme nastrúhaný syr.  Potom pridáme aj strúhaný parmezán. Keď sa všetko rozpustí, omáčka je hotová, netreba ju variť. Do omáčky vmiešame opečené kuracie mäso, alebo nakrájanú šunku.

Hneď premiešame s uvarenými cestovinami. Pridáme zelené bylinky podľa chuti a podávame hneď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár