Fantastický recept na veľmi chutné plnené rožteky z cesta zo šľahačkovej smtoany.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
300 g margarín (Palmarín)
250 ml trvanlivá smotana na šľahanie
troška soli
slivkový lekvár
práškový cukor na posypanie
Postup:
Všetky suroviny vymiešame a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.
Z cesta vytvarujeme 8 bochníčkov, každý rozvaľkáme na veľkosť taniera a pokrájame na 8 dielov (trojuholníkov).
Na širokú časť každého dielu dáme lekvár, stočíme a ohneme do tvaru rožteka.
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri teplote 220°C asi 10 minút. Vychladené rožteky posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)