Skúšali ste už niekedy pripraviť klasický recept Stroganoff z kuracieho mäsa?
Ide nielen o veľmi rýchlu, ale aj mimoriadne chutnú alternatívu ku klasickému receptu.
Výborný recept sme našli na youtube kanáli Recepty bez brepty.
Tento skvelý tip na rýchly rodinný obed sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
Dve cibule šalotky
Jedna červená cibuľa
Kyslé uhorky 150 g
Šampiňóny 250 g
Kuracie prsia 1 kg
Korenie a soľ
Tymian
Masť
Olej
Paradajkový pretlak 70 g
Biele víno 150 ml
Vývar 1 liter
Kyslá smotana 150 g
Smotana sladká 150 g
Postup:
Najskôr si pripravíme ingrediencie.
Šalotku a cibuľu nakrájame nadrobno.
Rovnako nakrájame huby a uhorky na plátky.
Aj kuracie mäso nakrájame na rezance a ochutíme soľou a korením.
Do hrnca dáme bravčovú masť a necháme rozpustiť.
Pridáme cibuľu a orestujeme dozlatista.
Ochutíme soľou, korením a pridáme aj tymián.
Pridáme pretlak a dobre premiešame.
Teraz pridáme víno a necháme prevariť – zredukovať.
Teraz pridáme aj vývar a necháme variť ešte 15 minút.
Na panvici si zarejeme olej a plátky húb orestujeme.
Orestované huby pridáme do omáčky v hrnci.
Teraz si nadrobno nakrájame aj kyslé uhorky a tiež orestujeme na panvici. Viete, na čo je to dobré? Je to výborný kuchárksy fígel, ako sa zbaviť ostrej octovej chuti. Vďaka tomuto jednoduchému zlepšováku budú mať uhorky v omáčke oveľa lepšiu chuť.
Uhorky pridáme do omáčky v hrnci.
Nakoniec pridáme aj kyslú smotanu a sladkú smotanu.
Dobre premiešame.
Úplne nakoniec si na rozpálenej panvici na troche oleja orestujeme kuracie rezance.
Keď je mäso hotové, pridáme ho do omáčky ale už nevaríme.
Hotovo, môžeme podávať.
ideálnou prílohou sú hranolky, pečené alebo varené zemiaky.
Tiež môžete zvoliť ryžu alebo cestovinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: