Minútkové kuracie rezančeky na rôzne spôsoby – 8 TOP receptov

Vynikajúci a rýchly obed, ktorý viete pripraviť za minútku, chutí vynikajúco a prirpavíte ho len z pár prísad. Určite skúste, je to vynikajúce.

Kuracie rezančeky podľa Mišky

Potrebujeme:

Kuracie mäsko zo stehna a pŕs (vykostené, bez kože)

Soľ, čierne mleté korenie

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

...

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou. Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo. Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska. Podľa chuti môžeme dosoliť. Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Kuracie rezančeky Stroganov

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Postup:

Kuracie mäsko nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme. Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku, pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody.

Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť. Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou. Premiešame, necháme prejsť varom. Môžeme ešte dochutiť. Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.

Kuracie kúsky v omáčke s horčicou a kyslou smotanou

Foto: straus

Potrebujeme:

300 g kuracie prsia

1 ks cibuľa

1 ks mrkva

3 lyžice kyslá smotana

2 lyžice dijonská horčice

2 lyžice obyčajná horčice

2 lyžice hladká múka

1 šálka horúca voda

soľ, korenie

rastlinný olej

Voliteľné – huby

Marináda na mäso:

1-2 lyžice kari korenia

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice sójová omáčka

korenie

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlatista. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, nakrájané huby (ak ich používate), mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múku, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.

Kuracie rezančeky na spôsob Číny

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Potrebujeme:

3 ks. kuracích pŕs

1 cibuľa

1/2 konzervy kukurice

sterilizované šampiňóny

1 červená paprika (môže byť aj zelená paprika)

sójová omáčka

1 lyžička korenia na Čínu

1 lyžička kari korenia

1 lyžička mletého zázvoru

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 kopcovitá lyžica škrobu (Solamyl)

2 strúčiky cesnaku

Olej

Postup:

Umyté a očistené mäso pokrájame na rezance a dáme do misky, posypeme korením na čínu, korením, zázvorom a zasypeme škrobom. Všetko premiešame, aby sa mäso obalilo.

Cibuľu a papriku pokrájame na prúžky.

Olej nalejeme do hlbšej panvice, opečieme na ňom cibuľku a následne pridáme kuracie mäso.

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Keď máme mäso opečené zo všetkých strán, pridáme zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.

Podlejeme sójovou omáčkou cca 3 lyžice a trochou vody cca 2 lyžice, pridáme kari a cesnak, premiešame a necháme zeleninu zmäknúť pod okrievkou cca 10-15min.

Môžeme dochutiť soľou alebo čili (sójovú omáčku dávame podľa chuti, zeleninu môžeme použiť podľa ľubovôle).

Podávame najlepšie s ryžou.

Mäsko na paprike

Foto: postila

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Mletú červenú papriku

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja. Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.

Teplota po celú dobu bude 120 ° C. Pridáme 1/2 lyžičky soli, a restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky, 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, čevenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany, minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Kuracie kúsky v ľahkej jogurtovej omáčke

Foto: russianfood

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

200 g bieleho smotanového jogurtu

1 cibuľa

1 kápia (voliteľné)

jarná cibuľka

2 lyžičky horčice

1 lyžička sójovej omáčky (nemusí byť)

1-2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky sušeného cesnaku

ligurček

soľ

korenie

olej

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, cibuľu a papriku (ak ju použijeme) nakrájame na kocky. Na rozohriatom oleji sprudka restujeme mäso. Ihneď keď zbelie. pridáme cibule a kápiu. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 5 minút.Podlievať netreba, cibuľa a paprika pustia vodu.Ak nepridávate kápiu, podlejte trochou vody.

Jogurt zmiešame s horčicou, cesnakom, paprikou a ligurčekom. Ochutený jogurt pridáme k mäsu a spoločne povaríme do zmäknutia mäsa. Stačí krátko. aby mäso nebolo suché.

Komu sa bude zdať omáčka riedka, pridá pred dovarením lyžičku solamylu rozmiešaného v troche vody. Mäso s omáčkou dochutíme podľa svojich chutí a podávame so zemiakovou kašou haluškami, ryžu alebo cestovinami.

Kuracie kúsky na cesnaku, slaninke a majoránke

Foto: postila

Potrebujeme:

2 vykostené kuracie stehná

Sterilizované šampiňóny (môžete vynechať)

50 g anglickej slaniny

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

majoránka

1 lyžica hladkej múky

olej

Postup:

Mäso z vykostených stehienok nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja a kuracie kúsky osmažíme z oboch strán. Potom k nim pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky, krátko orestujeme, prihodíme cesnak, plátky šampiňónov nakrájaný na plátky a podlejeme trochou horúcej vody.
Pod pokrievkou chvíľu podusíme.

Keď je mäso mäkké, ochutíme lyžičkou majoránky, dochutíme soľou a korením, premiešame a vypneme.
Podávame so zemiakovými plackami, zemiakmi, alebo ryžou.

Kuracie rezančeky so sójovou omáčkou

Foto: Простой рецепт/youtube

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

soľ

korenie

solamyl

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžička worchestru

2 lyžice oleja

1 lyžička mletého sušeného zázvoru

1 stredný pór

olej

kúsok masla na panvicu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame so vzniknutou marinádou. Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

Foto:Foto: Простой рецепт/youtube

V panvici rozohrejeme maslo s olejom, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhší tepelnou úpravou nevysušilo, pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska. Podľa chuti môžeme dosoliť.

Foto: Foto: Простой рецепт/youtube

Ako príloha je výborná pečená zelenina.

Foto: tjn