MINÚTKOVÉ kuracie rezance podľa šéfkuchára z najlepšieho bistra: Lepšie mäsko som ešte nejedla!

Výborné jedlo na ktoré sme chodili do jedného čínského bistra v Prahe – už je to síce pár rokov dozadu, no na tieto kuracie rezančeky sa vždy stála fronta.

Mäsko je neskutočne šťavnaté a pritom chrumkavé na povrchu.

Odporúčam počas smaženia podliať aj 100 ml bieleho vína. Mäsku to dá ešte lepšiu chuť. Ja dávam trochu viacej kurkumy, ale v pôvodom recepte je len 1/2 lyžičky.

Potrebujeme:

Kuracie mäsko zo stehna a pŕs (vykostené, bez kože)

Soľ, čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou.

Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.

Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska.

Podľa chuti môžeme dosoliť.

Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay