Minútkové kuracie plátky v smotanovo-cesnakovej omáčke: Výborný obed pre zaneprázdnených, rozvoniava až do susedov!

Skvelý obed pre každého, kto nestíha – rýchly a výborný.

Potrebujeme:

  • 3 kuracie prsia (jednoduché)
  • 400 ml smotany na šľahanie, alebo na varenie
  • 2 cibule
  • 400 g malých húb
  • 1 zväzok kôpru
  • 3 polievkové lyžice oleja alebo masla
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie alebo tak farebné ako ja, mleté ​​podľa chuti

Postup:

  1. Ošúpeme cibuľu, nakrájam nadrobno a osmažím na troche oleja.
  2. Umyjeme kuracie prsia, osušíme a rozrežeme na tenšie plátky a môžeme podľa potreby ešte zľahka naklepať pod fóliou – ale nie je to nutné. Posypeme soľou a korením.
  3. Na horúcej panvici s malým množstvom oleja alebo masla osmažíme plátky asi 2 minúty na každej strane, preložíme do hrnca s cibuľou. Zalejeme smotanou a necháme variť. Na panvici, kde sme si smažili kuracie prsia orestujeme aj očistené huby. Potom preložíme do hrnca k mäsu a smotane. Pridáme pretlačený cesnak a necháme všetko spolu prikryté variť ešte asi 10 minút. Vyplneme plameň, pridáme nasekaný kôpor, premiešame a môžeme podávať.
  4. Kuracie prsia na smotanovej omáčke podávame s ľubovolnou prílohou.

zdroj: olgasmile.com