Minútkové kuracie kúsky v omáčke s horčicou a kyslou smotanou: Nič lepšie som už dáno nejedla!

Vynikajúci a rýchly obed z kuracieho mäsa a krémovej horčicovej omáčky.Rýchlo prirpavené jedlo pre celú rodinu s fantastickou chuťou.

Vynikajúci a rýchly obed z kuracieho mäsa a krémovej horčicovej omáčky.

Rýchlo pripravené jedlo pre celú rodinu s fantastickou chuťou.

 

 

Potrebujeme:

300 g kuracie prsia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks cibuľa

1 ks mrkva

3 lyžice kyslá smotana

2 lyžice dijonská horčice

2 lyžice obyčajná horčice

2 lyžice hladká múka

1 šálka horúca voda

soľ, korenie

rastlinný olej

Voliteľné – huby

Marináda na mäso:

1-2 lyžice kari korenia

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice sójová omáčka

korenie

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance.

 

 

Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu.

Necháme 2 hodiny odležať v chladničke.

Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

 

 

Cibuľu nakrájame na drobno.

Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlatista.

Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu.

Nakrájané huby (ak ich používate), mäso.

Orestujeme na miernom ohni.

Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

 

 

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.

Podusíme.

Nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múku.

 

 

Do zmesi pridáme aj horčicu.

Všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn