plny-hrniec_transparent_negativ.png

MINÚTKOVÉ kuracie kúsky s perfektnou chuťou: Toto je môj obľúbený recept, mäsko sa doslova rozpadá a vždy je šťavnaté!

Tento recept robím veľmi často a to najmä v lete, kedy sa mi nechce tráviť dlhý čas pri sporáku. Celá príprava zaberie len 15 minút.

Mäsko podľa tohoto receptu je veľmi šťavnaté, krehučké a chutí výborne.

V lete podávam len so šalátom, je to ľahké a výborné jedlo.

Potrebujeme:

Kuracie mäsko zo stehna alebo pŕs (vykostené, bez kože)

Soľ

Čierne mleté korenie

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Citrón

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo rezance, ktoré osolíme, okoreníme.

Pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou.

Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť šťavu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.

Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska.

Ak nemáte pór, môžete ho nahradiť zelenou cibuľkou.

Podľa chuti môžeme dosoliť.

Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes