plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové kuracie kúsky na horčici, hrášku a majoránke: Nesmierne dobrý obed pre zaneprázdnených, chuť luxusná!

Vynikajúca a rýchla omáčka na cestoviny, alebo k inej prílohe podľa vašej chuti. Určite vám zachutí.

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

1 väčšiu cibuľu

100 g šampiňónov

Sterilizovanú kukuricu s hráškom

200 ml kyslej smotany

2 lyžice horčice

1 lyžicu kečupu (voliteľné)

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Majoránka

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

Na troche rastlinného oleja orestujeme cibuľku a potom pridáme kúsky mäsa. Necháme smažiť, kým mäso nepustí šťavu.

Potom pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a všetko premiešame.

Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a varíme, kým mäso nebude mäkké.

Kyslú smotanu zmiešame s horčicou a kečupom.

Keď je mäso mäkké, zalejem ho smotanovo-horčicovu zmesou, pridáme hrášok s kukuricou, premiešame a necháme niekoľko minút povariť. Potom pridáme majoránku, zložíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou (voliteľné) a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes