Vynikajúca a rýchla omáčka na cestoviny, alebo k inej prílohe podľa vašej chuti. Určite vám zachutí.
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
1 väčšiu cibuľu
100 g šampiňónov
Sterilizovanú kukuricu s hráškom
200 ml kyslej smotany
2 lyžice horčice
1 lyžicu kečupu (voliteľné)
Petržlenovú vňať nasekanú najemno
Soľ a korenie podľa chuti
Rastlinný olej
Majoránka
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Na troche rastlinného oleja orestujeme cibuľku a potom pridáme kúsky mäsa. Necháme smažiť, kým mäso nepustí šťavu.
Potom pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a všetko premiešame.
Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a varíme, kým mäso nebude mäkké.
Kyslú smotanu zmiešame s horčicou a kečupom.
Keď je mäso mäkké, zalejem ho smotanovo-horčicovu zmesou, pridáme hrášok s kukuricou, premiešame a necháme niekoľko minút povariť. Potom pridáme majoránku, zložíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou (voliteľné) a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes