Potrebujeme:
2 vykostené kuracie stehná
Sterilizované šampiňóny (môžete vynechať)
50 g anglickej slaniny
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
majoránka
1 lyžica hladkej múky
olej
Postup:
Mäso z vykostených stehienok nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja a kuracie kúsky osmažíme z oboch strán. Potom k nim pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky, krátko orestujeme, prihodíme cesnak, plátky šampiňónov nakrájaný na plátky a podlejeme trochou horúcej vody.
Pod pokrievkou chvíľu podusíme.
Keď je mäso mäkké, ochutíme lyžičkou majoránky, dochutíme soľou a korením, premiešame a vypneme.
Podávame so zemiakovými plackami, zemiakmi, alebo ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)