Minútkové kuracie kúsky na cesnaku, slaninke a majoránke: Nesmierne dobrý obed pre zaneprázdnených, chuť luxusná!

Fantasticky chutný obed z kuracieho mäska a fantastickej omáčky s majoránkou a slaninkou.

Ideo o vynikajúci a rýchly obed pre celú rodinu.

Potrebujeme:

2 vykostené kuracie stehná

Sterilizované šampiňóny (môžete vynechať) – prípadne môžu byť aj čerstvé huby

50 g anglickej slaniny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

majoránka

1 lyžica hladkej múky

olej

Postup:

Mäso z vykostených stehienok nakrájame na menšie kúsky.

Osolíme, okoreníme.

Ak nemáte stehienka, môžete použiť aj kuracie prsia, prípadne bravčové karé.

Každý kúsok obalíme v hladkej múke.

V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja a kuracie kúsky osmažíme z oboch strán.

Potom k nim pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky, krátko orestujeme.

Prihodíme cesnak nakrájaný na kúsky.

Šampiňóny tiež nakrájame na plátky, pridáme na panvicu.

Podlejeme trochou horúcej vody.

Pod pokrievkou chvíľu podusíme.

Keď je mäso mäkké, ochutíme lyžičkou majoránky.

Dochutíme soľou a korením, premiešame a vypneme.

Podávame so zemiakovými plackami, zemiakmi, alebo ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)