Minútkové cigánska na cesnaku: Toto mäsko je tak chutné a šťavnaté, že by sme ho jedli aj každý deň!

Výborné mäsko na panvici s minútkovou prípravou. Je to veľmi chutné  šťavnaté, odporúčam každému.

Potrebujeme:

  • 4-6 plátky bravčového karé alebo krkovičky,
  • 4-6 plátkov slaniny (hrubších)
  • 1 cibuľa,
  • 2-3 strúčiky  cesnaku pretlačeného,
  • soľ, korenie, červená paprika
  • hladkú múku s červenou paprikou na obalenie

Postup:

Ideálne je nakrájať si karé na plátky večer, ochutiť soľou, korením, paprikou a nadrobno nakrájaným cesnakom. V tejto marináde necháme ideálne cez noc, ak nemáte čas, môžete s mäskom pracovať aj hneď, ale ja dávam aspoň na 2 hodiny marinovať.

Slaninu opražíme na panvici dochrumkava a vyberieme.

Marinované mäso balíme v hladkej múke s červenou paprikou a rýchlo opražíme na cibuľke a bravčovej masti (môžeme použiť len tuk, ktorý sa vytopil z opekania slaniny). Potom mäso podlejeme trochou vody alebo vývaru a chvíľku restujeme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme aj slaninku na vrch a krátko necháme všetko spolu restovať, aby sa chute prepojili.

Podávame s prílohou podľa chuti.

zdroj: ketkes

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.