plny-hrniec_transparent_negativ.png

MINÚTKOVÉ cestoviny na spôsob Stroganov: Hotové sú za 15 minút a to bez mäsa a špinavého riadu – tú omáčku sme jedli aj o polnoci!

Vynikajúce a rýchle cestoviny na spôsob Stroganov, ktoré sú úplne bez mäsa, ale chutia naozaj vynikajúco.

K príprave potrebujete len pár bežných prísad a približne 15 minút času.

 

 

Vynikajúci obed pre celú rodinu je behom chvíle na stole.

Potrebujeme:

250 gramov šampiňónov z konzervy (prípadne iných húb)

cestoviny (penne, široké rezance, fusilli)

cibuľu

1 ČL horčice

3 dl kyslej smotany

3 menšie kyslé uhorky

1 PL hladkej múky

0,5 dl vína

2 PL masla

soľ

korenie

Postup:

Cestoviny, napríklad penne alebo široké cestoviny dáme variť do vriacej vody.

Nezabudnite vodu osoliť.

 

 

Vyberieme ich asi o minútu skôr, ako je odporúčaný čas na prípravu.

Necháme ich scediť a trošku vychladnúť.

 

 

Kým sa nám cestoviny varia, pripravíme si omáčku na spôsob Stroganov.

Cibuľu si ošúpeme.

Nakrájame nadrobno.

 

 

Následne si cibuľu speníme na troške masla.

Pridáme nakrájané uhorky.

Pridáme aj šampiňóny, ktoré si nakrájame na plátky.

 

 

Restujeme.

Osolíme a okoreníme.

Podlejeme vínom.

Necháme odpariť.

 

 

Následne pridáme horčicu a kyslú smotanu.

Dobre premiešame.

Omáčku necháme zovrieť.

 

 

Povaríme ju asi 5 minút.

Pokiaľ je príliš riedka, pridáme trošku múky.

Cestoviny pridáme do hrnca s omáčkou.

 

 

Spolu povaríme poslednú minútku.

Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes