plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové cestoviny s kuracím mäsom a smotanovou omáčkou: Výborný obed z jednej panvice – hneď servírujete!

Vynikajúci obed z cestovín, kuracieho mäsa a výbornej krémovej omáčky. Rýchle a veľmi chutné papanie. 

Vynikajúci obed z cestovín, kuracieho mäsa a výbornej krémovej omáčky. Rýchle a veľmi chutné papanie.

Potrebujeme na 2 porcie:

  • 125 g cestovín (napr. široké rezance)
  • 150 g špenátu
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 strúčika cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 5 kusov  sušených paradajok (príp. cherry paradajok)
  • 1 čajová lyžička kari (práškové korenie)
  • štipka kurkumy
  • 80 ml smotany 30%

Postup:

Uvarte cestoviny al dente v osolenej vode (podľa pokynov na obale). Medzitým si  špenát umyjeme a vysušíme. Nakrájajte kuracie prsia na kocky, ochuťte soľou, korením a polovicu strúhaného cesnaku.

Zahrejte olej na panvici, vložte do kuracieho mäsa a osmažte z každej strany dozlatista. Nakoniec pridajte nakrájané paradajky.

Potom pridajte zvyšok strúhaného cesnaku, kari prášok, kurkumu, špenát a smažte jednu minútu, kým špenát nezmäkne.

Pridajte smotanu, premiešajte a priveďte do varu. Ak je to potrebné, ochuťte soľou a korením. Vložte do panvice s omáčkou cestoviny, premiešajte a na chvíľu varte, aby omáčka zhustla. Môžete hneď servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes