plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové bravčové plátky na hubách: Toto je najlepšie mäsko na prírodno, aké sme ochutnali – doslova rozpadá na jazyku!

Ak sa aj vám pošťastilo nezbierať si v posledných dňoch nejaké huby, tento recept vás určite poteší. Ide o výborné, jednoduché a hlavne rýchle jedlo, ktoré si viete pripraviť len z pár surovín. Mäsko sa doslova rozpadáva na jazyku.

Ak sa aj vám pošťastilo nezbierať si v posledných dňoch nejaké huby, tento recept vás určite poteší. Ide o výborné, jednoduché a hlavne rýchle jedlo, ktoré si viete pripraviť len z pár surovín. Mäsko sa doslova rozpadáva na jazyku.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (pliecko, karé…)

čerstvé huby (alebo hrsť sušených)

1 cibuľa

100 g anglickej slaniny

1 lyžička sladkej papriky

1 lyžica múky

soľ, korenie

olej

kúsok masla

Postup:

Mäso si zľahka naklepeme, ochutíme soľou a korením.

Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu, necháme speniť pokrájanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.

Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.

Mäkké mäso vyberieme, v troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme. Pre-šľaháme a necháme prevariť minimálne 15-20 minút. Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes