plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové bravčové plátky na cibuli alebo „Mami, rýchlo, ja som hladný“: 20 minút a obed ako z reštaurácie!

Potrebujeme:

850 g bravčové kotlety bez kosti

1 väčšia cibuľa nakrájaná na tenké polovičné kolieska

3 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

4 lyžice chilli sladkej omáčky

6 lyžíc vody

štvorfarebná korenie z mlynčeka Kotányi / keď nemáme, postačí obyčajný mleté

trošku soli

Postup:

Karé utrieme vlhkou handričkou a narežeme na plátky. Málinko po oboch stranách naklepeme, narežeme po okrajoch a z oboch strán okoreníme.

Do panvice na rozohriaty olej dáme na približne 3 minúty orestovať cibuľu, potom ju nahrnieme ku kraju panvy a vložíme plátky mäsa.
Na silnom plameni necháme prudko zatiahnuť, plameň uberieme a smažíme pozvoľna 7 minút.
Mäso otočíme, nahrnieme pod neho cibuľu a opäť 7 minút pozvoľna vyprážame.
Mäso zľahka osolíme, pokvapkáme sójovou a chilli omáčkou a pokapaným otočíme dole do cibule.

Potom podlejeme vodou a necháme na silnom plameni 3 minúty prebublať.
Kotlety s podusenú cibuľou a šťavou podávame so zemiakmi, ale hodí sa aj pečivo.

Najlepšie recepty na dnes