Potrebujeme:
850 g bravčové kotlety bez kosti
1 väčšia cibuľa nakrájaná na tenké polovičné kolieska
3 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
4 lyžice chilli sladkej omáčky
6 lyžíc vody
štvorfarebná korenie z mlynčeka Kotányi / keď nemáme, postačí obyčajný mleté
trošku soli
Postup:
Karé utrieme vlhkou handričkou a narežeme na plátky. Málinko po oboch stranách naklepeme, narežeme po okrajoch a z oboch strán okoreníme.
Do panvice na rozohriaty olej dáme na približne 3 minúty orestovať cibuľu, potom ju nahrnieme ku kraju panvy a vložíme plátky mäsa.
Na silnom plameni necháme prudko zatiahnuť, plameň uberieme a smažíme pozvoľna 7 minút.
Mäso otočíme, nahrnieme pod neho cibuľu a opäť 7 minút pozvoľna vyprážame.
Mäso zľahka osolíme, pokvapkáme sójovou a chilli omáčkou a pokapaným otočíme dole do cibule.
Potom podlejeme vodou a necháme na silnom plameni 3 minúty prebublať.
Kotlety s podusenú cibuľou a šťavou podávame so zemiakmi, ale hodí sa aj pečivo.