Minútkové bravčové kúsky na rasci a pive – mäsko sa len rozpadá na jazyku: S týmto receptom zabodujete!

Vynikajúci rýchly obed z bravčového mäsa a vynikajúcej rýchlej omáčky.

Vynikajúci rýchly obed z bravčového mäsa a vynikajúcej rýchlej omáčky.

Potrebujeme:

50 dkg bravčového pliecka

1 väčšia cibuľa

1 malá mrkva (voliteľné)

rasca celá

rasca mletá

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, biele korenie

olej

hladká múka

1/2 lyžičky domácej vegety

1 lyžicu masla

Svetlé pivo

Potrebujeme:

Mäso nakrájame na kocky.

Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pridáme asi necelú polku lyžičky celej rasce.

Len tak ľahko opražíme a pridáme mäso a necháme pod pokrievkou dusiť vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vydusí, podlejeme svetlým pivom (ak nechcete, použite obyčajnú vodu) a pridáme vegetu, soľ, korenie a mletú rascu. Dusíme, až mäso zmäkne.

Potom zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a necháme prevariť.

Nakoniec pridáme lyžicu masla. Príloha dusená ryža, zemiaky, cestoviny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)