Túto omáčku mám veľmi rada, je veľmi rýchla, chutná a môžete ju pripraviť na najrôznejšie spôsoby a obmeny. Stačí napríklad len použiť iné koreniny (oregano, bazalka, provensálske) a máte úplne novú chuť.
Potrebujeme:
3 ks šampiňóny väčšie
200 g kuracie mäso (môžete použiť aj obyčajnú šunku, prípadne urobiť aj verziu bez mäsa)
500 ml mlieko
1 mrkva (voliteľné)
100 ml smotana na varenie
3 trojuholníky syrokrému
1 ks bujón (ja som dala domáci bujón)
1 ks cibuľa
1-2 strúčiky cesnak
1 lyžica horčice
Strúhaný syr – voliteľné
Petržlenová vňať
Postup:
Očistené šampiňóny pokrájame na menšie kúsky a podusíme na troche oleja, pridáme 1 nakrájanú mrkvu. Pridáme aj 1 strúčik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie mäsko na cibuli. Môžeme ho podliať bielym vínom. Keď sú šampiňóny hotové, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie mäsko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak sa vám konzistencia zdá riedka, môžete ju zahustiť nastruhaným syrom (mrkvu môžete pridať aj v tejto fáze varenia, najemno nastrúhajte a vmiešajte do omáčky, je to výborné). Samozrejme dochutíme soľou a nakoniec vmiešame polievkovú lyžicu horčice. Podávame s hranolkami, ryžou alebo cestovinami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mindmegette