plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto má rád biele omáčky, toto určite skúste: Mega chutná omáčka zo syrokrému – miluje ju celá rodina, hotová je za minútku!

Túto omáčku mám veľmi rada, je veľmi rýchla, chutná a môžete ju pripraviť na najrôznejšie spôsoby a obmeny. Stačí napríklad len použiť iné koreniny (oregano, bazalka, provensálske) a máte úplne novú chuť. 

Túto omáčku mám veľmi rada, je veľmi rýchla, chutná a môžete ju pripraviť na najrôznejšie spôsoby a obmeny. Stačí napríklad len použiť iné koreniny (oregano, bazalka, provensálske) a máte úplne novú chuť.

Potrebujeme:

3 ks šampiňóny väčšie

200 g kuracie mäso (môžete použiť aj obyčajnú šunku, prípadne urobiť aj verziu bez mäsa)

500 ml mlieko

1 mrkva (voliteľné)

100 ml smotana na varenie

3 trojuholníky syrokrému

1 ks bujón (ja som dala domáci bujón)

1 ks cibuľa

1-2 strúčiky cesnak

1 lyžica horčice

Strúhaný syr – voliteľné

Petržlenová vňať

Postup:

Očistené šampiňóny pokrájame na menšie kúsky a podusíme na troche oleja, pridáme 1 nakrájanú mrkvu. Pridáme aj 1 strúčik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie mäsko na cibuli. Môžeme ho podliať bielym vínom. Keď sú šampiňóny hotové, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie mäsko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak sa vám konzistencia zdá riedka, môžete ju zahustiť nastruhaným syrom (mrkvu môžete pridať aj v tejto fáze varenia, najemno nastrúhajte a vmiešajte do omáčky, je to výborné).  Samozrejme dochutíme soľou a nakoniec vmiešame polievkovú lyžicu horčice. Podávame s hranolkami, ryžou alebo cestovinami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mindmegette 

Najlepšie recepty na dnes