plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútková marináda na strašne dobré kuracie mäsko: Toto je ešte chutnejšie, ako rezeň v trojobale, o 15 minút podávate!

My podávame s hranolkami, ryžou, zemiakmi, alebo v pšeničnej placke. Mäsko je výborné, jemne pikantné a ultrarýchle.

Potrebujeme:

500 g kuracie prsia

1 lyžicu paradajkového pretlaku alebo kečupu

1-2 strúčiky cesnaku pretlačené

Červená paprika (pikantná aj sladká)

Sójová omáčka 2-3 lyžičky

100 ml oleja

Soľ, čierne korenie, oregano, bazalka prípadne iné korenie

Môžeme pridať aj zeleninu – papriku, pór, kapiu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ochutíme soľou, koreninami. Pridáme všetky ostatné prísady (okrem sójovej omáčky) a premiešame. Necháme chvíľku odstáť (netreba dávať do chladničky).

Zahrejeme si panvicu s mäsko (aj s marinádou) srudka orestujeme, kým sa mäso nezatiahne. Teplotu nesťahujeme, aby mäsko nepustilo šťavu, inak by sa začalo dusiť a nebolo by také výborné. Nakoniec prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Netreba ničím podlievať, mäsko bude krásne šťavnaté. Mäsko môžeme restovať aj so zeleninou, alebo len tak. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes