Minútková krkovička z panvice na mede a čiernom pive: To mäsko je ako masielko, doslova sa rozpadá sa na jazyku!

Potrebujeme:

4 plátky chudšej bravčovej krkovičky (hrúbka cca 1,5 – 2 cm)

1 veľká cibuľka (ja dávam cibule viac, ale v originál recepte je 1)

2 lyžice tekutého medu

10 lyžíc čierneho piva

2 lyžice zázvorovej šťavy

...

1 lyžicu sladkej chilli omáčky

1 lyžicu oleja

2 prelisované strúčiky cesnaku

1 lyžicu nadrveného farebného korenia

Postup:

Plátky mäsa opláchneme, osušíme, na okrajoch narežeme a len pomocou rúk mierne naklepeme.

Z uvedených surovín v uzatvárateľnej nádobe vymiešame marinádu, plátky mäsa do nej namočíme a dáme na noc do chladničky (aspoň na 3 hodiny).

Potom v panvici na rozohriatom tuku vyprážame sprudka z každej strany 5 minút. Potom na panvicu pridáme ešte zvyšok marinády z dózy (prípadne pridáme aj trochu vody alebo vývaru, aby bolo viacej šťavy). a necháme ešte cca 7-10 minút prevariť.

Podávame so zemiakmi či kašou.