Minútková krkovička podľa Jamieho Olivera: Odporúčam aj tým, ktorí bravčové nemusia, je totiž fantastická!

Rada pozerá recepty Jamieho Olivera a to najmä pre ich jednoduchosť a rýchlu prípravu. Zaujal ma recept na prípravu bravčovej krkovičky. Ja ju väčšinou pečiem, ale odkedy som ho vyskúšala, pripravujem len na panvici. Krkovička je na vrchu krásne chrumkavá a šťavnatá vo vnútri.

Potrebujeme:

1 kg krkovičky vcelku

50 ml sójovej omáčky

2 vetvičky rozmarínu

4 strúčiky cesnaku

...

Soľ a korenie

2-3 lyžičky korenia lovecká zmes (alebo korenia na divinu)

50 ml olivového oleja

Postup:

Krkovičku umyjeme a očistíme. Potom preložíme do misky pridáme koreniny, pretlačený cesnak, rozmarín a zalejeme sójovou omáčkou a trochou oleja. Zmes rozmasírujte rukami po celom povrchu mäsa. Potom nádobu zakryjeme a vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň je potrebné vybrať 30 minút pred prípravou. Narežeme na plátky hrubé asi 1-1,5 cm a každá kus môžeme ešte pobúchať prstami alebo plochou časťou čepele noža (netreba rozklepávať).

Môžeme ešte posypať trochou soli a vyprážame na panvici potretou trochou oleja. Na každej strane smažíme asi 4-5 minút. Krkovičku počas smaženie prelievame výpekom z panvice, bude ešte chutnejšia.

zdroj: vkusnoe-prosto