plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite akékoľvek mäso a varte podľa tohto RECEPTU: Minútka z panvice s fantastickou chuťou!

Tento recept si zamilujete, mäsko ostáva fantasticky šťavnaté a chutné.

Tento recept funguje s akýmkoľvek mäsom, ktoré máte v chladničke. Toto jedlo varím s kuracím alebo bravčovým mäsom.

 

 

A čo je najlepšie, na tento recept nepotrebujete rúru, iba panvicu.

Vyskúšajte a určite si ho zamilujete.

Potrebujeme:

600-700 g kuracích stehien bez kostí a kože (možno použiť aj iné mäso)

2 vajcia

60 g kukuričného škrobu

olej na vyprážanie

1-2 cibule

2 strúčiky cesnaku

¼ lyžičky čili vločiek

3 lyžice sójovej omáčky

15 gramov masla

Postup:

Mäso nakrájame na kúsky.

Okrem vykostených stehien sa výborne hodia kuracie prsia, alebo bravčová papnenka, krkovička či iné kusy mäska.

Mäsko dáme do misky.

Pridáme soľ, korenie a cesnakový prášok.

Dobre premiešame.

V samostatnej miske si rozbijeme dve vajíčka.

Pridáme škrob a dobre premiešame.

Nalejeme k mäsku a dobre premiešame.

Pripravíme si panvicu, na ktorej zahrejeme torchu oleja..

Opekáme zo všetkých strán dozlatista.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Rovnako nakrájame aj cesnak.

Mäsko z panvice vyberieme a vo výpeku opečieme cesnak.

Pridáme aj cibuľu a restujeme dozlatista.

Pridáme aj čili, sójovú omáčku a dobre premiešame.

Mäsko teraz vrátime späť do panvice.

pridáme aj maslo a dobre všetko spolu premiešame.

Opekáme ešte 2 minúty, kýms a omáčka nevsiakne.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes