Z jedného pekáča máme perfektný obed a ešte nám zvýši aj na večeru. Všetko na jednom pekáči a skutočne to chutí výborne, odporúčam.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
Kuracie stehná horné
1 veľká cibuľa
1-2 ks mrkvy
Huby (mrazené alebo čerstvé)
Paradajky
500-700 ml vývaru (alebo vodu v ktrej si rozmiešame bujón)
Na marinádu:
1 lyžičku soli
1 lyžičku solčanky
1 lyžičku korenie bylinkové maslo
Mleté čierne korenie
1 lyžičku sladkej papriky
3 lyžice slnečnicového a 5 lyžíc olivového oleja
Postup:
Zmiešame všetky prísady na marinádu a vmasírujeme do mäska – necháme marinovať aspoň 1-2 hodinky.
Do pekáča vymasteného olejom navrstvíme nakrájané zemiaky, nakrájanú mrkvu a cibuľu – osolíme a okoreníme. Na vrch uložíme marinované kurča, aj s marinádou. Podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 45-50 minút, potom odokryjeme a necháme ešte 10 minút zapiecť dochrumkava (je dobré zapnúť aj ventilátor).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)