plny-hrniec_transparent_negativ.png

U nás doma sa pečené kurča veľmi nemusí, ale za týmto jedlom sa idú všetci potrhať: Ministerské kurča na môj spôsob!

Z jedného pekáča máme perfektný obed a ešte nám zvýši aj na večeru. Všetko na jednom pekáči a skutočne to chutí výborne, odporúčam.

Z jedného pekáča máme perfektný obed a ešte nám zvýši aj na večeru. Všetko na jednom pekáči a skutočne to chutí výborne, odporúčam.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

Kuracie stehná horné

1 veľká cibuľa

1-2 ks mrkvy

Huby (mrazené alebo čerstvé)

Paradajky

500-700 ml vývaru (alebo vodu v ktrej si rozmiešame bujón)

Na marinádu:

1 lyžičku soli

1 lyžičku solčanky

1 lyžičku korenie bylinkové maslo

Mleté čierne korenie

1 lyžičku sladkej papriky

3 lyžice slnečnicového a 5 lyžíc olivového oleja

Postup:

Zmiešame všetky prísady na marinádu a vmasírujeme do mäska – necháme marinovať aspoň 1-2 hodinky.

Do pekáča vymasteného olejom navrstvíme nakrájané zemiaky, nakrájanú mrkvu a cibuľu – osolíme a okoreníme. Na vrch uložíme marinované kurča, aj s marinádou. Podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 45-50 minút, potom odokryjeme a necháme ešte 10 minút zapiecť dochrumkava (je dobré zapnúť aj ventilátor).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes