Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.
Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)
1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)
300 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
Voliteľné:
Nakrájané jablká
Cukor
Maslo
Škorica
Postup:
Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.
Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.
Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.
Ak varíme z klasického pudingu tak po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.
Upečené cesto rozrežeme v strede.
Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka, položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.
Ak chcete pridať aj ovocnú vrstvu, tak odporúčame skaramelizované jablko.
Jablká nakrájame na kocky.
Na panvici rozpustíme maslo.
Pridáme jablká, cukor, škoricu a dobre premiešame.
Keď jablká zmäknú, navrstvíme na rozkrojené lístkové cesto najskôr vrstvu jabĺk.
Potom navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou cesta.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: