Mini-trubičky z lístkového cesta plnené vanilkovým krémom!

Vynikajúci tip na prípravu luxusného dezertu pre vás a vašich drahých. Vyskúšajte tradičný recept na prípravu krémových mini-roliek, ktoré budú ozdobou vašich sviatkov.

Vynikajúci tip na prípravu luxusného dezertu pre vás a vašich drahých. Vyskúšajte tradičný recept na prípravu krémových mini-roliek, ktoré budú ozdobou vašich sviatkov.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

Náplň:

225 g smotanového syra: (mascarpone, Philadelphia, pomazánkové maslo alebo aj jemný tvaroh)

300 ml smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového pudingu

...

750 ml mlieka

4 lyžice kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

100 g práškového cukru

Na potretie:

1 vajce

1 lyžicu vody

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na tenký veľký plát. Plát cesta nakrájame na prúžky široké približne 2 cm. Prúžky prekrojíme prične na polovice.

Prúžky cesta obmotáme okolo foriem na trubičky tak, aby sa cesto čiastočne prekrývalo (náplň nám potom zvnútra nevytečie). Konce cesta zatlačíme prstami. Trubičky preložíme na plech vystlaný papierom a potrieme rozmiešaným vajíčkom a vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút, alebo kým povrch trubičiek nie je zlatistý.

Upečené trubičky hneď zložíme z formičiek a necháme vychladnúť.

Teraz si pripravíme náplň. Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru. Smotanový syr rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom ho po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec si zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a jemne ju vmiešame do pudingovo-smotanového krému.

Krém navrstvýme do cukrárenského vrecka a naplníme do trubičiek. Trubičky môžeme posypať prráškovým cukrom.

Vložíme na niekoľko hodín (ideálne na celú noc) na chladné miesto a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika