Krehučké valčeky z kyslej smotany plnené lekvárom: Cesto BEZ kysnutia, pečivo vydrží aj týždeň!

Dnes je deň ako stvorený na skvelý domáci dezert. Vyskúšajte tieto lahodné smotanové trubičky s náplňou podľa vašej chuti.

Skvelý dezert zo smotanového cesta a lahodnej sladkej náplne.

 

 

Okrem lekváru môžete použiť obľúbený džem, nutellu alebo aj tvaroh.

Výborný recept sme našli na stránke coolinarika.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

500 g masla (príp. môžeme nahradiť margarínom)

400 ml kyslej smotany

Štipku soli

Náplň:

200 g lekváru (prípadne obľúbeného džemu alebo marmelády)

Na potretie:

Žĺtok

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Najskôr si pravíme cesto, ktoré je skutočne veľmi jednoduché.

Stačí zmiešať všetky ingrediencie.

 

 

Vypracujeme homogénne cesto.

Aby sa s cestom dobre pracovalo, vložíme ho na 2 hodiny odstáť do chladničky.

 

 

Vychladené cesto rozdelíme na dve časti.

Každú rovaľkáme do tvaru obdĺžnika. 1. plát (obdĺžnik cesta) nakrájame na menšie obdĺžniky.

Na každý kúsok navrstvíme lekvár.

 

 

Zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Rovnako postupjeme aj s druhou časťou cesta.

 

 

Hotové trubičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

Hotové trubičky posypeme práškovým cukrom.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj:

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels