Mini fašírky na „oxfordský“ spôsob: Mäsové guľky so syrom obalené v slaninke!

Namiesto klasických fašírok vyprážaných na oleji vyskúšajte tento skvelý recept– mini fašírky na plechu so syrom a slaninkou. Je to jednouché, rýchle a úžasne chutné. Určite nebudete ľutovať! :-)

Namiesto klasických fašírok vyprážaných na oleji vyskúšajte tento skvelý recept– mini fašírky na plechu so syrom a slaninkou. Je to jednouché, rýchle a úžasne chutné. Určite nebudete ľutovať! :-)

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (Hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)

150 g strúhaného syra

2 vajcia

2-3 krajce chleba (natrhaného na kúsky a namočeného)

3 strúčiky cesnaku

...

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

Soľ, korenie, štipku papriky

Nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať

200 g slaninky nakrájanej na plátky

Postup:

Všetky prísady – okrem slaninky – zmiešame s mletým mäsom. Z mäsa formujeme guľky, ktoré prikryjeme plátkom slaninky. Ukladáme na plech vymastený olejom, alebo vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým mäso nie je hotové (hovädzie mäso je potrebné piecť dlhšie). Prvých 30 minút som piekla prikryté alobalom.

Poznámka: Namiesto syra môžete do mäsa pridať 150 g uvarených a rozlačených zemiakov, vtedy nemusíte pridávať chlieb, mäsové cesto pekne drží pohromade.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)