Mini-fašírky bez vyprážania, pečené v paprikových kolieskach!

Výborný typ na chutné predjedlo, mäsovú jednohubku, alebo skvelá večera. Navyše, tento pokrm aj skvele vyzerá.

Výborný typ na chutné predjedlo, mäsovú jednohubku, alebo skvelá večera. Navyše, tento pokrm aj skvele vyzerá.

Potrebujeme:

750 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)

4 farebné papriky

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

3 strúčiky cesnaku

¼ šálky strúhanky

...

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

1 vajce

¼ šálky strúhaného parmezánu

Soľ, čierne mleté korenie, majoránku

1 lyžicu olivového oleja

Špetku chilli

Paradajkové pyré

Postup:

Papriky umyjeme, vyberieme stred a nakrájame na 3-4 hrubšie pásiky. Mäso zmiešame s vajíčkom, strúhankou, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a primiešame aj ¾ syra. Môžete pridať aj nadrobno nakrájanú papriku.

Mäso naplníme do pásikov papriky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Potom alobal zložíme, potrieme paradajkovým pyré a posypeme syrom. Necháme zapiecť ešte asi 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: diaryofarecipecollector