Hrnčekové MINI chlebíky upečené za 10 minút: Hotové sú raz-dva, voňajú po celom dome a chutia ako čerstvé aj na druhý deň!

Tento mini chlieb je veľmi jednoduchý na prípravu, v rúre sa za 10 minút nafúkne ako balón a je naozaj výborný.

Tento mini chlieb je veľmi jednoduchý na prípravu, v rúre sa za 10 minút nafúkne ako balón a je naozaj výborný.

 

 

Dokonca, môžete ho aj zamraziť – ja robím vždy väčšiu zásobu a mám poruke vždy, keď potrebujem domáce pečivo.

Chlebík sa dá aj plniť a chuťovo je naozaj vynikajúci.

...

Recept sme našli na kanáli Enfes Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

1 pohár teplého mlieka (200 ml)

Pol pohára teplej vody (100 ml)

Pol pohára bieleho jogurtu (100 gramov)

1 balenie čerstvého droždia (42 gramov)

1 polievková lyžica kryštálového cukru (20 gramov)

2 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

5 šálok hladkej múky (600 gramov)

Potrebujeme:

V miske zmiešame teplé mlieko a teplú vodu.

A rozmiešame droždie a cukor.

Premiešame a pridáme jogurt.

 

 

Opäť dobre premiešame a nalejeme olej.

Postupne pridávame do cesta múku.

Zároveń miešame.

 

 

Keď pridáme všetku múku a na záver aj soľ, začneme cesto miesiť.

Vymiesime jednotné cesto.

Necháme ho v prikrytej miske odpočívať 45 minút.

 

 

Ako môžete vidieť, cesto zväčšilo svoj objem.

Teraz cesto ešte na pomúčenej doske prehnetieme a vytvarujeme na valec.

Ten rozdelíme na 12 menších dielov.

 

 

Každý rozvaĺkáme do tvaru kruhu s priemerom asi 14 centimetrov.

Teraz už len kruhy postupne upečieme v rúre.

Pri teplote 250 stupňov pečieme 10 minút.

 

 

Chlebíky sa počas pečenia krásne nafúknu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels