Pripravte si doma ľadový čokoládový dezert, ktorý je chuťovo neodolateľný.
Doma ho pripravujem najmä na detské oslavy, ale ani my starší mu nevieme odolať.
Úžasný recept na neodolateľný čokoládový dezert z youtube kanála Amo Receitas.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
1/2 šálky rastlinného oleja (100 ml)
1 šálku teplého mlieka (200 ml)
vanilkovú esenciu
1 1/2 šálky univerzálnej múky (150 g)
1/2 šálky kakaového prášku (45 g)
1 PL prášku do pečiva (14 g)
1 šálku kryštálového cukru (160 g)
Na plnku:
600 g bielej čokolády
2 šálky smotany na varenie (400 g)
1 PL masla (25 g)
1 šálku sušeného mlieka (90 g)
Postup:
Do nádoby od mixéra pridáme vajcia.
Nasypeme cukor.
Pridáme vanilkovú esenciu podľa chuti.
Potom do zmesi nalejeme olej a teplé mlieko.
Zmes miešame minútu.
Do hlbokej misky preosejeme múku a kakaový prášok.
Potom preosejeme prášok do pečiva.
Metličkou premiešame.
Nalejeme vajíčkovú zmes a dobre vymiešame.
Formu na pečenie vymastíme maslom.
Spodok formy vystelieme papierom na pečenie.
Papier tiež vymastíme maslom a nalejeme cesto.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Do nádoby od mixéra pridáme nasekanú bielu čokoládu.
Nalejeme horúcu smotanu a pustíme mixér.
Počas šľahania pridáme zmäknuté maslo a sušené mlieko.
Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a zarovnáme vrch.
Cesto prekrojíme vodorovne na polovicu.
Formu na pečenie vystelieme fóliou a vložíme cesto.
Nalejeme čokoládový krém, na vrch položíme druhú časť cesta a prekryjeme fóliou.
Dezert vložíme na štyri hodiny do mrazničky.
Vrch posypeme práškovým mliekom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: