plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mimoriadne chutná zapekaná zelenina: Dôkaz, že aj bezmäsité jedlo môže zasýtiť a chutiť dokonale, ideálny tip na rýchlu a chutnú večeru!

Ak moje deti dostanú chuť na jedlo bez mäsa, tak voľba mnohokrát padne na tento famózny recept.

Známi si ho nevedia vynachváliť, recept som už posunula väčšine mojich kamarátok v okolí.

 

 

Vynikajúci recept na zapekanú zeleninu z youtube.

Potrebujeme:

1 brokolicu

400 g karfiolu

1 ČL soli

2 PL mlieka

1 cibuľu

130 g papriky

2 paradajky

Na polevu:

 

 

3 vajcia

1 ČL soli

5 PL slnečnicového oleja

130 g múky

400 ml mlieka

kôpor

petržlenovú vňať

150 g tvrdého syra

Na omáčku:

3 PL majonézy

3 PL bieleho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

kôpor

Postup:

Odkrojené ružičky z brokolice a karfiolu dáme do hrnca s vodou.

Pridáme soľ, mlieko.

Privedieme do varu a varíme ešte 2 minúty.

Na slnečnicovom oleji vysmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Uvarenú brokolicu s karfiolom vložíme do sklenenej formy na pečenie.

Polejeme slnečnicovým olejom, premiešame.

Pridáme smaženú cibuľu.

Potom na vrch pridáme nakrájanú papriku a paradajku.

 

 

V miske metličkou rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, olej, múku a dobre premiešame.

Potom pridáme časť mlieka, dobre zamiešame.

Pridáme druhú časť mlieka, nasekanú kôprovú a petržlenovú vňať.

Lyžicou zamiešame a zmes vylejeme na zeleninu vo forme.

 

 

Na vrch nasypeme na hrubo nastrúhaný tvrdý syr.

Formu dáme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Teraz si pripravíme omáčku.

Do malej misky pridáme majonézu, biely jogurt, roztlačený cesnak.

Dobre zamiešame.

 

 

Omáčku dochutíme nasekaným kôprom a môžeme servírovať spolu so zapekanou zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes