plny-hrniec_transparent_negativ.png

100-ročná NEMECKÁ HRACHOVÁ polievka, ktorej sa iný RECEPT nevyrovná: Zahreje a skvele vás zasýti!

Pripravte si neskutočne lahodnú polievku, ktorá je nenáročná na prípravu a obsahuje pár bežných ingrediencií.

Nielen zahreje, ale fantasticky chutí a dokonale zasýti.

 

 

Jednoduchý recept z youtube na lahodnú nemeckú polievku.

Potrebujeme:

300 g hrášku

1 l vody

soľ

Na zeleninový vývar:

1 mrkvu

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

zeler

kôpor alebo petržlenovú vňať

 

 

2 l vody

2 bobkový list

čierne korenie

1 ČL soli

1 mrkvu

 

 

1 cibuľu

150 g klobásy

3 zemiaky

Postup:

Do hrnca pridáme hrach, vodu, soľ a necháme ho uvariť do polovice.

 

 

Do ďalšieho hrnca pridáme mrkvu, cibuľu, strúčik cesnaku, zeler, kôpor, zalejeme vodou.

Pridáme bobkové listy, zrnká čierneho korenia a soľ.

Vývar necháme variť, kým sa zelenina úplne neuvarí.

 

 

Na malé kúsky nakrájame mrkvu, cibuľu, ošúpanú klobásu.

Dáme ich smažiť na panvici, na ktorej sme roztopili maslo.

Z vývaru postupne vyberieme všetku zeleninu.

 

 

Uvarenú mrkvu, cibuľu a zeler dáme do pohára.

Zalejeme dvoma lyžicami vývaru a rozmixujeme na pyré.

Usmaženú zeleninu s klobásou nasypeme do hrnca.

Pridáme varený hrášok, zalejeme vývarom a nakoniec pridáme zeleninové pyré.

 

 

Nakoniec do hrnca pridáme nakrájané zemiaky.

Všetko dobre premiešame a necháme dusiť, kým nezmäknú zemiaky.

Fantastickú polievku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes