plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mimoriadna bábovka: Prečo mi to nenapadlo urobiť už skôr?!

Vynikajúca čokoládová dobrota, ktorá sa výborne hodí k veľkonočnému pohosteniu.

Chutná a elegantná bábovka, ktorej nik neodolá.

 

 

Fantastický recept na lahodnú plnenú bábovku z youtube kanála Halime’nin mutfağı.

Potrebujeme:

1 pohár vody (200 ml)

1 pohár mlieka (200 ml)

1 balenie sušeného droždia (10 g)

2 PL kryštálového cukru (40 g)

1/2 pohára rastlinného oleja (100 ml)

5 šálok hladkej múky (600 g)

1 ČL soli (8 g)

30 g masla

Na náplň:

nutellu

Na potretie:

žĺtok

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme droždie a cukor.

Nalejeme teplé mlieko.

 

 

Pridáme teplú vodu a olej.

Metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Potom do zmesi nasypeme múku.

Pridáme soľ a špachtľou zamiešame.

 

 

Rukami miesime 3-4 minúty, kým nezískame mäkké, nelepivé cesto.

Misku prekryjeme a cesto necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu.

 

 

Vnútro formy na bábovku dobre vymastíme maslom.

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

 

 

Cesto položíme na pomúčený stôl.

Posypeme múkou, rukami roztiahneme a vyvaľkáme štvorec o veľkosti 45 cm.

 

 

Pomocou krájača urobíme do polovice cesta zárezy (viď video).

Na druhú polovicu rozotrieme nutellu.

 

 

Cesto zrolujeme a rozkrojíme na polovicu.

Potom cesto vložíme do bábovkovej formy (viď video).

 

 

Formu prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odpočívať.

Vrch potrieme žĺtkom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme do hneda pri teplote 190°C.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes