Milujete rezeň so zemiakovým šalátom? Vďaka jednoduchým trikom z tohoto jedla nepriberiete!

Jedno z najobľúbenejších sviatočných jedál v našich končinách – rezeň so zemiakovým šalátom. Poradíme vám, ako vyčarovať z ťažkej, kalorickej a nezdravej klasiky vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo z ktorého rozhodne nepriberiete.

Jedno z najobľúbenejších sviatočných jedál v našich končinách – rezeň so zemiakovým šalátom. Poradíme vám, ako vyčarovať z ťažkej, kalorickej a nezdravej klasiky vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo z ktorého rozhodne nepriberiete. Vyskúšajte tieto nápady a triky a už počas najbližšieho slávnostného obedu alebo vianočných sviatkov a prekvapte svojich drahých klasikou v novom – zdravšom a úžasne chutnom prevedení!


Kuracie mäso umyte ako zvyčajne a osušte papierovou utierkou. Teraz pristúpime k obaľovaniu. Máme viacero možností, ako vytvoriť na povrchu mäska chutný a chrumkavý obal.

Ako na to?

Obal č. 1.

Zmiešajte v miske rozdrvené ovsné sušieky alebo kukuričné cornflakes. Pridajte soľ, obľúbené koreniny a strúhanú citrónovú kôru. Osušené kuracie prsia naskôr obalíme v bielom jogurte a potom v tomto obale.

Obal. č. 2

Ako pripraviť chrumkavé rezne bez vyprážania? Vyskúšajte ich pripraviť takto!

Pripravíme si marinádu. Téglik bieleho jogurtu zmiešame s lyžicou horčice a pretlačenými strúčikmi cesnaku (3,4 kusy). Pridáme dve vajcia, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a ochutíme soľou a korením. Do tejto marinády vložíme kuracie psia a necháme marinovať 1 hodinu. Potom obalíme v celozrnnej strúhanke, zmiešanej s najmeno nastrúhaným syrom (syr môžeme vynechať).

Kuracie prsia pripravené prvou alebo druhou metódou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút, alebo kým nie je povrch rezňov zlatistý. Počas pečenia môžeme rezne otočiť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiakový šalát bez výčitiek

Stačí, aby ste urobili jednu malú zmenu. Namiesto klasickej majonézy, tatárskej omáčky alebo iného ochucovadla z obchodu, zvoľte jednoduchú domácu náhradu. Pripravte si rýchlu a ľahkú domácu majonézu alebo chutnú náhradu tatarky a použite do vášho šalátu.

Namiesto tatarky: Diétna omáčka na grilovanie aj do šalátov

Neváhajte vyskúšať aj svieži cibuľový šalát bez majonézy. Takto jednoducho ho pripravíte:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke tak, aby sa nerozvarili celkom domäkka.

Väčšiu červenú cibuľu nakrájame nadrobno a posypeme soľou. V miske zmiešame 1-1,5 lyžice citrónovej šťavy, 1-1,5 lyžičky medu a najemno nasekanú petržlenovoú vňať. Túto zmes nalejeme na cibuľku a necháme marinovať, aby krásne zmäkla a získala jemnú chuť.

Vynikajúci zemiakový šalát

Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez pretláčadlo (alebo nakrájame na kúsky) a zmiešame s marinovanou cibuľkou aj s nálevom.

Šalát servírujeme s dozlatista upečenými kuracími rezňami.

Ďalší recept na chutný zemiakový šalát bez výčitiek, nájdete TU.

Ľahký zemiakový šalát s cibuľkou

Neviete odolať vyprážaniu?

Jednoduchý trik, vďaka ktorému rezne pri vyprážaní nenasiaknú veľa oleja!

Ak nedáte dopustiť na vyprážanú klasiku z panvice, naučte sa aspoň jednoduchý trik, vďaka ktorému rezeň počas vyprážania nenasiakne toľko oleja, ako zvyčajne. Jednoduchý trik nájdete TU.