Milujete rezeň so zemiakovým šalátom? Vďaka jednoduchým trikom z tohoto jedla nepriberiete!

Jedno z najobľúbenejších sviatočných jedál v našich končinách – rezeň so zemiakovým šalátom. Poradíme vám, ako vyčarovať z ťažkej, kalorickej a nezdravej klasiky vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo z ktorého rozhodne nepriberiete.

Jedno z najobľúbenejších sviatočných jedál v našich končinách – rezeň so zemiakovým šalátom. Poradíme vám, ako vyčarovať z ťažkej, kalorickej a nezdravej klasiky vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo z ktorého rozhodne nepriberiete. Vyskúšajte tieto nápady a triky a už počas najbližšieho slávnostného obedu alebo vianočných sviatkov a prekvapte svojich drahých klasikou v novom – zdravšom a úžasne chutnom prevedení!


Kuracie mäso umyte ako zvyčajne a osušte papierovou utierkou. Teraz pristúpime k obaľovaniu. Máme viacero možností, ako vytvoriť na povrchu mäska chutný a chrumkavý obal.

Ako na to?

Obal č. 1.

Zmiešajte v miske rozdrvené ovsné sušieky alebo kukuričné cornflakes. Pridajte soľ, obľúbené koreniny a strúhanú citrónovú kôru. Osušené kuracie prsia naskôr obalíme v bielom jogurte a potom v tomto obale.

Obal. č. 2

Ako pripraviť chrumkavé rezne bez vyprážania? Vyskúšajte ich pripraviť takto!

Pripravíme si marinádu. Téglik bieleho jogurtu zmiešame s lyžicou horčice a pretlačenými strúčikmi cesnaku (3,4 kusy). Pridáme dve vajcia, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a ochutíme soľou a korením. Do tejto marinády vložíme kuracie psia a necháme marinovať 1 hodinu. Potom obalíme v celozrnnej strúhanke, zmiešanej s najmeno nastrúhaným syrom (syr môžeme vynechať).

Kuracie prsia pripravené prvou alebo druhou metódou preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút, alebo kým nie je povrch rezňov zlatistý. Počas pečenia môžeme rezne otočiť.

...

Zemiakový šalát bez výčitiek

Stačí, aby ste urobili jednu malú zmenu. Namiesto klasickej majonézy, tatárskej omáčky alebo iného ochucovadla z obchodu, zvoľte jednoduchú domácu náhradu. Pripravte si rýchlu a ľahkú domácu majonézu alebo chutnú náhradu tatarky a použite do vášho šalátu.

Namiesto tatarky: Diétna omáčka na grilovanie aj do šalátov

Neváhajte vyskúšať aj svieži cibuľový šalát bez majonézy. Takto jednoducho ho pripravíte:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke tak, aby sa nerozvarili celkom domäkka.

Väčšiu červenú cibuľu nakrájame nadrobno a posypeme soľou. V miske zmiešame 1-1,5 lyžice citrónovej šťavy, 1-1,5 lyžičky medu a najemno nasekanú petržlenovoú vňať. Túto zmes nalejeme na cibuľku a necháme marinovať, aby krásne zmäkla a získala jemnú chuť.

Vynikajúci zemiakový šalát

Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez pretláčadlo (alebo nakrájame na kúsky) a zmiešame s marinovanou cibuľkou aj s nálevom.

Šalát servírujeme s dozlatista upečenými kuracími rezňami.

Ďalší recept na chutný zemiakový šalát bez výčitiek, nájdete TU.

Ľahký zemiakový šalát s cibuľkou

Neviete odolať vyprážaniu?

Jednoduchý trik, vďaka ktorému rezne pri vyprážaní nenasiaknú veľa oleja!

Ak nedáte dopustiť na vyprážanú klasiku z panvice, naučte sa aspoň jednoduchý trik, vďaka ktorému rezeň počas vyprážania nenasiakne toľko oleja, ako zvyčajne. Jednoduchý trik nájdete TU.