plny-hrniec_transparent_negativ.png

Milovníci Nutelly pozor! Táto torta bude váš splnený sen.

Ak patríte k ľuďom, ktorí keď načnú pohár s Nutellou, nevedia sa od nej odtrhnúť, táto torta ulahodí všetkým vašim zmyslom. Každý kto ju ochutná, stane sa na nej závislý, pretože je naozaj vynikajúca! Takže ak chcete na niekoho urobiť dobrý dojem, určite mu ju napečte. Postup je navyše veľmi jednoduchý, takže sa ho vôbec nebojte.

Potrebujeme:

Na cesto     

200 g hladkej múky

100 g cukru     

100 g masla     

4 vajcia     

100 ml mlieka     

200 g tmavej čokolády     

8 g prášok do pečiva     

100 g mliečnej čokolády

Na krém    

500 ml plnotučného mlieka     

4 žĺtky     

100 g cukru     

50 g múky     

1 vrecúško vanilkového cukru

Na zdobenie

100 g Nutelly

čokoládové kvapky

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém, ktorým budeme tortu plniť.

1. Zahrejte mlieko tak, aby bolo horúce, ale aby nevrelo.

2. V miske vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom do peny.

3. Pridajte múku a vanilkový cukor (prípadne miesto vanilkového cukru použite vanilkový lusk, alebo esenciu).

4. Horúce mlieko vlejte do žĺtkovej zmesi a miešajte tak, aby neostali hrudky.

5. Krém povarte cca 5 minút kým nezhustne.

6. Potom ho preložte do sklenenej misky, ktorú ponorte do väčšej misy so studenou vodou, aby krém čo najskôr vychladol.

Teraz si pripravíme korpus.

1. Rozpustite si čokoládu vo vodnom kúpeli a potom ju v miske rozmiešajte spolu s maslom a mliekom. Nechajte vychladnúť.

2. Vaječné žĺtky si vyšľahajte osobitne. Pridajte k nim cukor a šľahajte do peny.

3. Pridajte roztopenú čokoládu a pokračujte v šľahaní.

4. Preosiatu múku si zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte do žĺtkovej zmesi.

5. Z bielkov si vyšľahajte tuhý sneh a opatrne primiešajte do hmoty, aby bola ľahká a nadýchaná.

6. Formu (veľkosť cca 22 – 24 cm) si vymastite a vysypte múkou, nalejte do nej hmotu a pečte cca 45 minút pri teplote 180 stupňov.

7. Pomocou špajle overte, či je korpus upečený.

8. Nechajte úplne vychladnúť.

Je načase poskladať si tortu.

1. Vychladnutý korpus si rozrežte na 3 časti

2. Každú vrstvu potrite krémom a spojte.

3. Nutellu si trochu roztopte v mikrovlnnej rúre.

4. Celú tortu natrite Nutellou a oztobte čokoládovými kvapkami.

5. Dajte do chladničky a nechajte stuhnúť.

6. Stuhnutú tortu rozkrájajte a podávajte.

Torta vydrží v chladničke čerstvá až 3 dni. Aj ju potrebujete skladovať dlhšie, môžete ju zmraziť a znovu rozmraziť tesne predtým, ako ju plánujete podávať.

 

Najlepšie recepty na dnes