MILKY WAY maškrta, ktorú milujeme: Bez debaty, toto je najlepší tvarohový dezert pod slnkom – 5 minút a je prázdna misa!

Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom. Veľmi chutí deťom aj manželovi.

Keď je teraz situácia, aká je, robím túto maškrtu aj z väčšej dávky a deti sa na nej zvyknú pochutnávať na raňajky namiesto klasických tvarohov z obchodu.

Odporúčam a určite pochutnajú aj rodičia, je to výborné aj ku kávičke.

Na vrch môžete naliať polevu, nastrúhať čokoládu, nasypať granko, prípadne ho vyskúšajte aj s jahodami.

Potrebujeme:

2 nízkotučné tvarohy vo vaničke

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Práškový cukor podľa chuti

1 smotana na šľahanie

Kakao alebo granko (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)

Detské piškóty (ja som použila namiesto piškót orezaný korpus z rolády, ktorú som pripravovala včera)

Postup:

Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne.

Tvarohy rozmiešame s cukrom.

Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej.

Rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao alebo granko a opäť prešľaháme.

Do misy navrstvíme najskôr tmavý krém a naň svetlý.

Do stredu môžeme navrstviť piškóty alebo maslové sušienky.

Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu, prípadne čokoládovú polevu.

Stačí na to smotana na šľahanie, v ktorej rozmiešame nalámanú čokoládu.

 

Nalejeme na vrch dezert, necháme stuhnúť a podávame.

U nás doma ide o najobľúbenejší nepečený dezert.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Majka C.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár